середа, 07 листопада 2018 14:46

Дружина Луценка прокоментувала випад генпрокурора

Дружина Луценка прокоментувала випад генпрокурора
6 листопада генпрокурор Юрій Луценко оголосив, що йде з посади. Фото: Микола Білокопитов

Своєю заявою про відставку генпрокурор Юрій Луценко хотів "достукатися до народних депутатів".

Так вчинок глави ГПУ пояснила його дружина і представник президента у парламенті Ірина Луценко.

"Генеральний прокурор своїм виступом хотів достукатися до народних депутатів: якщо ви хочете об'єктивного розслідування, то дайте відповідні повноваження правоохоронним органам. А ви їх спочатку забираєте через закони, а тоді вимагаєте швидшого розслідування. Так не буває", - сказала Луценко.

Вона назвала тимчасові слідчі комісії парламенту незаконним явищем.

"Справа парламенту контролювати і слухати звіт правоохоронних органів. Але не справа парламенту вести розслідування, нагляд і втручатися у слідчий процес... Нема закону, який би регламентував роботу тимчасової слідчої комісії, наповнення, повноваження депутатів, хто може чи не може входити в комісію", - зазначила політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Починаємо нову гру" - соцмережі обсмоктують заяву Луценка

6 листопада генпрокурор Юрій Луценко оголосив, що йде з посади. Таке рішення він прийняв через спекуляції політиків навколо смерті Гандзюк. Луценка обурив витік інформації про одну з версій вбивства активістки та намір нардепів створити слідчу комісію ще до завершення справи слідчими органами. ТСК таки створили.

Зараз ви читаєте новину «Дружина Луценка прокоментувала випад генпрокурора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі