вівторок, 18 травня 2021 21:46

Зеленський увів в дію рішення РНБО про збільшення видатків на національну безпеку

Зеленський увів в дію рішення РНБО про збільшення видатків на національну безпеку
Рішення змушує Кабмін збільшити видатки на безпеку. Фото: Reuters

Президент України Володимир Зеленський увів в дію рішення РНБО про збільшення обсягу видатків на забезпечення національної безпеки та оборони.

Контролювати виконання рішення буде секретар РНБО, повідомляє Офіс президента.

Кабінету міністрів необхідно передбачити у Бюджетній декларації на 2022-2024 роки видатки на забезпечення національної безпеки та оборони України в обсязі не менше 5% від запланованого обсягу ВВП для сектору безпеки та оборони України;

Кабмін матиме право надання державних гарантій для забезпечення виконання боргових зобов'язань суб'єктів господарювання – резидентів України за кредитами, що залучаються для фінансування підвищення обороноздатності держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РНБО затвердила стратегію розвитку кібербезпеки

Під час підготовки проєктів законів про державний бюджет України на 2022, 2023, 2024 роки потрібно буде збільшити обсяг видатків на нацбезпеку та оборону України з урахуванням воєнно-політичної ситуації та вимог законодавства до перегляду дохідної частини державного бюджету.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський увів в дію рішення РНБО про збільшення видатків на національну безпеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі