вівторок, 23 квітня 2024 04:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський впевнений, що знайдуться країни, які обговорять з РФ результати Саміту миру

Зеленський впевнений, що знайдуться країни, які обговорять з РФ результати Саміту миру
Президент України Володимир Зеленський розповів про Глобальний саміт миру. Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський переконаний, що буде знайдений формат для обговорення з РФ рішень, які будуть погоджені на Саміті миру у Швейцарії.

Понад 80 країн світу зможуть досягти згоди принаймні за трьома пунктами Формули миру, сказав Зеленський в інтерв'ю французькому Юго Траверу.

"Якщо всі ми домовимось між собою, що саме це і є справедливо, то потім ми знайдемо формат, як зробити так, щоби на це пішла Росія", - сказав Зеленський.

За його словами, "ми не хочемо, щоб єдину спроможну на сьогодні дипломатичну ініціативу щодо закінчення війни знищила Росія, як це завжди було".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У домовленостях про ATACMS для України всі крапки розставлені - Зеленський

Зеленський також згадав про понад сто зустрічей у Нормандському та Мінському форматах, рішення яких Росія не виконувала.

"Якщо після першого саміту ми вийдемо з розумінням, що у нас є пункти, щодо яких ми всі сходимось... Якщо за столом будуть країни, які дійсно хочуть миру і вимагають від Росії справедливого миру, тоді підготується документ з усім нашим баченням, і знайдеться момент, як і хто буде це проговорювати з представниками ворога", - сказав Зеленський.

На його переконання, сильні країни зможуть "дотиснути політично" РФ, як це сталось раніше з зерновою ініціативою.

Глобальний саміт миру - це міжнародна зустріч, яка відбудеться у Швейцарії 15-16 червня спрямовану на досягнення миру в Україні.

Як зазначив глава українського МЗС Дмитро Кулеба, Росія від початку агресії проти України у 2014 році постійно перешкоджає будь-яким мирним переговорам та ініціативам, тому її участь у Глобальному саміті миру в Швейцарії не передбачається.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський впевнений, що знайдуться країни, які обговорять з РФ результати Саміту миру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі