пʼятниця, 09 вересня 2022 20:26

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський зробив заяву післі зустрічі з президентом Латвії і прем'єром Польщі
26

Володимир Зеленський зробив заяву за підсумками зустрічі з президентом Латвії Еґілсом Левітсом і прем'єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким.

Вітаючи іноземних гостей у Києві, президент України подякував Латвії та Польщі за підтримку нашої держави в боротьбі за свободу, незалежність і суверенітет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський про візові обмеження для росіян: "Коло країн має розширюватися"

"З початку повномасштабного вторгнення Росії на нашу землю з нами були ці держави й лідери, які проявили лідерські якості світового рівня. Латвія та Польща підтримують Україну в боротьбі з агресором ще з початку окупації Криму", – зазначив він.

Зеленський наголосив, що ці країни та їхні народи є стабільними партнерами України, які надають підтримку в різних сферах: політичній, оборонній, гуманітарній, зокрема допомагаючи вимушено переміщеним особам.

Глава держави подякував партнерам за допомогу в розблокуванні макрофінансової допомоги, зокрема першої її частини в обсязі €5 млрд, а також за просування позиції України в ЄС.

"Вони зробили амбітні кроки щодо допомоги Україні в питанні надання нам статусу кандидата в члени ЄС. Ми й далі працюватимемо на цьому рівні й робитимемо все, щоб ми виконали зобов'язання, а вони зробили все, щоб цього року ми розпочали робочий діалог про майбутній конкретний вступ України у Європейський Союз", – сказав Зеленський.

Президент наголосив, що Україна сьогодні здобула підтримку цих країн щодо санкційної політики до Росії.

"Ми сьогодні обговорили важливий аспект щодо візових обмежень для туристів з РФ у "недружню", як вони кажуть, Європу. Це абсолютно справедливе рішення. Ми сьогодні говорили про те, що маємо об'єднати коло таких країн, і воно має розширюватися, щоб Росія відчувала ціну за цю війну", – зазначив глава держави.

Зеленський зустрівся з прем'єром Польщі й президентом Латвії
Фото: president.gov.ua
Зеленський зустрівся з прем'єром Польщі й президентом Латвії
Зеленський зустрівся з прем'єром Польщі й президентом Латвії
Зеленський зустрівся з прем'єром Польщі й президентом Латвії
Зеленський зустрівся з прем'єром Польщі й президентом Латвії

Президент України Володимир Зеленський 9 вересня зустрівся в Києві з прем'єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким і президентом Латвії Еґілсом Левітсом.

Вони висловили підтримку Україні – постачання зброї, фінансову. Зеленський назвав Польщу, Латвію, Литву, Естонію і Чехію найактивнішими в ЄС – особливо в переговорах з Єврокомісією щодо фінансової допомоги Україні й санкцій проти Росії.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський зробив заяву післі зустрічі з президентом Латвії і прем'єром Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі