четвер, 10 березня 2022 22:39

Зеленський вважає блефом ядерні погрози Путіна

Зеленський вважає блефом ядерні погрози Путіна
Зеленський вважає, що Путін не самогубця. Фото: Pexels

Президент Володимир Зеленський вважає блефом погрози президента РФ Володимира Путіна застосувати ядерну зброю.

Про це він сказав в інтерв'ю Die Zeit.

"Думаю, що це блеф. Одне діло – бути вбивцею. Інше діло – бути самогубцем. Будь-яке застосування ядерної зброї означатиме кінець не тільки для людини, яка її застосує. Але і для всього, що в принципі може бути дорогим в житті для цієї людини", - вважає Зеленський.

Порушення умов Будапештського меморандуму Зеленський назвав помилкою для підписантів.

"У світі є такі країни, які хочуть собі ядерну зброю або які знають, що сусіди хочуть їх захопити чи відібрати у них якусь територію. Якби "Будапешт" діяв, можна було б говорити цим країнам, що ось гарантії безпеки, які ви можете отримати, і тому навіть не думайте про ядерну зброю", - сказав президент.

Агресія проти України є чітким сигналом усьому світу, що гарантії не працюють. Навіть коли під ними підписалися найсильніші люди світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський-Путіну: "Сядь зі мною, поговори. Чого ти боїшся?"

"Росія ж сама нам гарантувала безпеку. А тепер сама намагається нас знищити. Хто тепер у світі буде сподіватись на силу договорів, якщо боїться за своє існування? Тому відчутно покарати Росію за це вторгнення в Україну і домогтися звільнення нашої території – це, насправді, відновити силу міжнародного права. Захід здатний це зробити", - каже Зеленський.

Результатів переговорів з Росією Зеленський ще не бачить.

Росія о 4:00 ранку 24 лютого напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський вважає блефом ядерні погрози Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі