середа, 18 січня 2023 20:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський закликав світ реалізувати формулу миру

Зеленський закликав світ реалізувати формулу миру
Президент Володимир Зеленський закликав світ більше не вагатися. Фото: eastnews.ua

Цивілізований світ повинен швидше реагувати на виклики, у тому числі на російську агресію проти України.

Це передбачає і швидку імплементацію української формули миру, сказав президент Володимир Зеленський під час свого онлайн-звернення у середу до учасників Всесвітнього економічного форуму у Давосі, передає "Укрінформ".

"Заклики до рішучих та ефективних спільних дій треба розширити ще одним закликом – закликом до швидкості. Швидкості прийняття рішень та реагування цивілізованого світу", – сказав він.

Зеленський нагадав, що світ вагався 2014 року. Тоді Росія без жодних вагань окупувала Крим. Він не поспішав реагувати і 2022 року коли Росія почала повномасштабну війну проти України.

"Світ не повинен коливатися ніколи. У час, коли зло шукає реваншу, світу потрібна рішучість та швидкість", – наголосив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський сказав, яке місце Росії у світі

Зеленський закликав цивілізований світ до швидкої реалізації 10-пунктної Формули миру.

"Україна пропонує світу формулу миру – 10 кроків, які світ має зробити швидше, ніж Росія робить свої кроки. Мобілізація світу повинна відбуватися швидше, ніж наступна військова мобілізація нашого спільного ворога. Постачання Україні систем протиповітряної оборони має випередити наступні ракетні удари. Постачання західних танків має випередити ще одну атаку російських танків. Відновлення миру та безпеки в Україні має випередити російську атаку на безпеку інших країн. Розширення НАТО та ЄС має обійти за швидкістю темпи російської агресії", – сказав він.

Історія свідчить, що світ спочатку або не помічає загрозу, або недооцінює її. Однак пізніше він об'єднується, щоб протистояти їй і перемагає, додав Зеленський.

53-й Всесвітній економічний форум проходить у Давосі з 16 по 20 січня. Участь у цьогорічному форумі бере рекордна кількість глав держав та урядів – 52. Загалом – понад 2700 представників із 130 країн.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський закликав світ реалізувати формулу миру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі