четвер, 22 грудня 2022 00:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський відмовив Путіну в праві іменуватися суб'єктом цивілізованого світу

Зеленський відмовив Путіну в праві іменуватися суб'єктом цивілізованого світу
Зеленський зазначив, що Путін більше не суб'єкт політики в цивілізованому світі. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Президент Володимир Зеленський зазначив, що не знає, який меседж можна відправити російському диктатору Володимиру Путіну, оскільки це брехлива людина, яка не має ніякого права іменуватися суб'єктом в цивілізованому світі.

Путін вважав за краще не займатися пошуком дипломатичних рішень, а брехати всім, додав Зеленський на спільній пресконференції з президентом США Джозефом Байденом, повідомляє Gazeta.ua.

Зеленський зазначив, що меседжі можна слати людям, яких ти поважаєш, які є суб'єктами та історичними особистостями - таким, як Байден. Що стосується Путіна, він втратив право на суб'єктність, коли почав вторгнення в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський і Байден розповіли, яким вони бачать справедливий мир у війні проти РФ

"Що стосується Путіна - у 2019 році у нас була Нормандська зустріч. Тоді ми посилали максимальні меседжі Путіну, щоб у жодному разі не було повномасштабного вторгнення. Щоб були дипломатичні рішення. Він брехав усім. Які меседжі йому можна слати? Він більше не є суб'єктом в цивілізованому світі" - підкреслив президент.

Байден раніше зазначив, що опір України російським окупантам надихає весь цивілізований світ, поки російський диктатор Володимир Путін продовжує свої спроби використовувати зиму, як зброю проти українського народу. Сполучені Штати Америки будуть й надалі підтримувати Україну, незалежно від того, скільки це буде коштувати. Український народ продовжить боротися за свою незалежність і США нададуть йому підтримку в цьому.

Зеленський висловив надію, що в наступному, 2023 році, який буде важливий для України, разом з США будуть досягнуті вагомі результати. Також він підтвердив, що Сполучені Штати передають Україні комплекси протиповітряної та протиракетної оборони Patriot.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський відмовив Путіну в праві іменуватися суб'єктом цивілізованого світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі