четвер, 08 серпня 2019 12:06

Зеленський назвав дедлайн створення ринку землі

Зеленський назвав дедлайн створення ринку землі
Уже наступного року буде ринок на 40 млн гектарів — Зеленський. ФОТО: Facebook Володимир Зеленський

Земельну реформу в Україні проведуть 2019-го, а ринок землі відкриють 2020-го.

Про це заявив президент Володимир Зеленський на бізнес-форумі у Туреччині.

"Цьогоріч ми обов'язково проведемо земельну реформу, що вже наступного року дозволить створити ринок землі на 40 мільйонів гектарів, що є однією з найкращих у світі за своєї якістю", — повідомив він.

Та запросив представників турецького бізнесу до інвестицій у сільське господарство на півдні України. Зокрема для створення систем на покращення властивостей ґрунту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що дасть Україні скасування мораторію на землю

Раніше заступник керівника Офісу президента Олексій Гончарук заявив, що земельну реформу в Україні погодять до кінця 2019-го.

Нині в Україні діє мораторій на продаж землі. Це означає, що власники земельних паїв не можуть ними повністю розпоряджатися, а точніше — можуть лише здавати паї в оренду. Востаннє мораторій продовжували 2018-го. Тоді Мінекономрозвитку пропонував президенту ветувати цей закон, адже він порушує право українців на власність.

За оцінками Світового банку, відкриття ринку землі в Україні дозволило б підвищити ВВП на 0,6-1,6 відсоткових пункти і залучати близько $1,5 млрд додаткових інвестицій на рік.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський назвав дедлайн створення ринку землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі