середа, 07 жовтня 2020 11:41

Зеленський каже, що загроз для НАБУ і САП немає

Зеленський каже, що загроз для НАБУ і САП немає
Володимир Зеленський заявив, що не впливає на роботу НАБУ і його директора, а нового керівника САП буде обрано у "великому конкурсі". Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський запевняє, що рішення Конституційного суду щодо неконституційності указу про призначення директора Національного антикорупційного бюро не створює жодних загроз для НАБУ.

Відсутні загрози і для роботи Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, зазначив глава держави в колонці для видання "Європейська правда".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безвіз - під загрозою: ЄС уважно спостерігає за ситуацією з НАБУ і САП

"Рішення Конституційного суду щодо НАБУ може подобатися чи не подобатись, але воно залишається свідченням про ще один "сірий" факт в українському законодавстві. Чому закон про НАБУ так написано, краще запитати в того, хто його підписав", - написав Зеленський.

Єдиний наслідок цього рішення - те, що парламент повинен виправити всі неузгодженості з Конституцією, додав він.

"Жодних загроз для НАБУ це не створило. Як немає загрози й для Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Тут позиція проста. Після відходу колишнього керівника САП комісія з відбору нового очільника має працювати незалежно й обрати фахову чесну людину на цю посаду".

28 серпня Конституційний суд визнав неконституційним указ про призначення Артема Ситника директором НАБУ у справі за поданням 50 нардепів.

Ситника було призначено директором НАБУ у квітні 2015-го.

21 серпня голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький написав заяву про звільнення. Він пропрацював на посаді понад 4 роки.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський каже, що загроз для НАБУ і САП немає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі