середа, 26 серпня 2020 09:43

Зеленський хоче, щоб йому озвучили чіткі умови для членства України в ЄС

Зеленський хоче, щоб йому озвучили чіткі умови для членства України в ЄС
Європейський Союз в цілому хоче, щоб Україна була партнером і мала членство. Фото:pixabay

Умови для набуття Україною повноправного членства в Європейському Союзі мають чітко оголосити лідери європейських країн.

Для українців дуже важлива зрозуміла позиція Європи щодо України, заявив президент Володимир Зеленський, передає Euronews.

"І я запитував багатьох лідерів Європи: "Ви повинні відповісти, що ви хочете, щоб українці зробили крок за кроком, аби стати членами ЄС ", - сказав глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський планує завершити війну на Донбасі вже цьогоріч

Він запевняє, що після отримання конкретного переліку кроків, стане зрозуміло - що треба зробити, і скільки потрібно часу для євроінтеграції України.

"Щоб усі розуміли, що нам потрібно зараз - і Україні, і Європі. Мені здається, нам треба зробити таку країну, яку дуже хоче Європа. А вирішувати все-таки повинна Україна", - підкреслив президент.

За його словами, незважаючи на те, що не всі країни Євросоюзу хочуть бачити Україну в ЄС, Європейський Союз у цілому хоче, щоб вона була партнером і мала членство. Водночас, країни Європи та ЄС підтримують нашу країну і твердо стоять на позиції захисту її територіальної цілісності й суверенітету.

"Ми бачимо, як Європа санкційно сьогодні діє, як підтримує нас, втрачаючи гроші через санкції проти Російської Федерації. Я їм за це вдячний", - вказав він.

Верховна Рада ухвалила закон про ратифікацію Меморандуму про взаєморозуміння між Україною та ЄС і Кредитної угоди між Україною та ЄС. У результаті наша країна отримає майже €1,2 млрд макрофінансової допомоги від Європейського Союзу. Рішення підтримали 248 народних депутатів за мінімально необхідних 226.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський хоче, щоб йому озвучили чіткі умови для членства України в ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі