середа, 01 вересня 2021 10:43

Зеленські в маєтку Вашингтона встановили українськомовний аудіогід
3

Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський із дружиною Оленою відвідали Маунт-Вернон - маєток першого президента Сполучених Штатів Америки Джорджа Вашингтона. Перша леді повідомила про запуск тут українськомовного аудіогіда. Він 31-й у рамках її проєкту.

Українська стала шостою мовою, яка звучатиме в Маунт-Верноні.

"Радію, що кордони проєкту культурної дипломатії України розширюються, міжнародна мережа аудіогідів стає дедалі більшою. Нарешті ми представлені й у США.

Уперше це відбувається на іншому континенті й у знаковій інституції - маєтку Маунт-Вернон. Сьогодні особливо важливо налагоджувати відносини між країнами саме через культуру, дипломатію та "м'яку силу", про яку зараз багато чуємо й говоримо", - сказала дружина президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що обговорить Зеленський із Байденом

"Я знаю, як відгукуються про це українці, як їм подобається, коли в Європі та інших частинах світу з'являються українськомовні аудіогіди. І ось маємо перший у Сполучених Штатах Америки", - сказав Зеленський.

Олена Зеленська нагадала, що посольство України розташоване в будинку Фореста-Марбері. Саме там 1791 року Вашингтон підписав угоду про передання американському уряду земель для заснування столиці країни - міста Вашингтона.

Мережа українськомовних аудіогідів є частиною проєкту культурної дипломатії. Метою є поширення української мови й посилення іміджу країни на міжнародній арені. Сьогодні українськомовні аудіогіди працюють у Лондонському Тавері, Версалі, галереї Альбертіна, палаці Долмабахче, Музеї Ваза та інших провідних інституціях світу.

Територія садиби Джорджа Вашингтона складається з історичних будівель, плантацій і садів. Маєток оточує низка туристичних маршрутів та оглядових майданчиків.

Однією з основних будівель є музей та освітній центр, де можна побачити зброю, одяг і предмети побуту першого президента США. Також на території є національна бібліотека ім. Фреда В. Сміта. Там досліджують життя Вашингтона.

Зараз ви читаєте новину «Зеленські в маєтку Вашингтона встановили українськомовний аудіогід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі