середа, 25 червня 2014 15:56

Захід поки що не готовий вводити санкції — Кушнірук

Захід поки що не готовий вводити санкції — Кушнірук
Фото: rusmirzp.com

Економічні санкції Заходу проти Росії нестимуть втрати і для Сполучених штатів та Європи. Про це у коментарі Gazeta.ua економіст Борис Кушнірук.

"Захід поки що не готовий вводити санкції. Тому що для них це удар і по власній економіці. Обмеження стосунків ведуть до втрат, які зазнають суб'єкти господарювання. А це їх працівники, виборці. Тому Сполучені штати та Європа намагаються уникнути ведення санкцій, шукають мирного шляху розв'язання конфлікту. Певною мірою Путін на це розраховує. Хоча Сполучені штати більш рішучі до ведення санкцій, ніж Європа, бо менш залежні від торгів з Росією", - розповів економіст.

Він зазначив, що економічні санкції Заходу приведуть до обвалу російського бюджету.

"Захід зацікавлений "удавити" Росію економічно, але поступово. Наприклад, економічну співпрацю з Росією обмежуватимуть менш доступними і більш дорогим залученням коштів до кредитів. Скорочуватимуть інвестиції і навпаки будуть їх виводити. Те саме стосується торговельних стосунків. Але у будь-якому випадку Захід зменшуватиме залежність від Росії, щоб не мати справу з таким не надійним партнером. Якщо ж Захід наважиться вводити санкції, а це заборонять проводити розрахунки в доларах та євро. Також заборонять західним компаніями купувати нафту. Це призведе до обвалу російського бюджету і повного паралічу Росії", - розповів Кушнірук.

Експерт зазначив, що Росія продовжить тиснути на Україну за допомогою терористів. Прогнозує, що восени цього року між Україною та Росією можуть повністю зупинитись торгові стосунки.

Нагадаємо, економічні санкції третього рівня передбачають замороження ділових відносин між Євросоюзом та Росією та кредитів Росії на Заході.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Захід поки що не готовий вводити санкції — Кушнірук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі