четвер, 03 жовтня 2024 12:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Замороження конфлікту не закінчить війни в Україні - очільник естонської розвідки

Замороження конфлікту не закінчить війни в Україні - очільник естонської розвідки
Розін не погоджується з думкою деяких західних політиків, які виявляють бажання швидко досягти дипломатичного розв'язання воєнного конфлікту в Україні та компромісу з Росією. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Навіть у разі замороження війни в Україні конфлікт не буде завершено.

Перемога України є необхідною для довгострокового миру, заявив керівник Департаменту зовнішньої розвідки Естонії Каупо Розін в інтерв'ю британському журналісту Тіму Себастіану, передає DW.

"Переконаний, що нинішній російський режим має бути переможений стратегічно. Тому що навіть якщо Володимир Путін частково досягне успіху в досягненні своїх цілей, ми вважаємо, він буде продовжувати. Тож війна в Україні не буде закінчена в середньостроковій перспективі, навіть якщо в якийсь момент ми отримаємо заморожений конфлікт або щось на кшталт цього", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 100 російських дронів атакували країну - скільки вдалося збити

Розін не погоджується з думкою частини західних політиків, які виявляють бажання швидко досягти дипломатичного розв'язання воєнного конфлікту в Україні та компромісу з Росією і вважають, що перезавантаження стосунків із Москвою можливе або навіть неминуче.

"У війні на виснаження, яка триває в Україні, врешті-решт переможе та сторона, у якої більше волі та ресурсів. Очевидно, що Україні потрібна додаткова зброя, додаткові боєприпаси. Тому ми не повинні якимось чином самі себе стримувати в підтримці України будь-якими видами зброї або боєприпасів, яких вони потребують. Якщо ми говоримо про довгострокове вирішення конфлікту, я не бачу для нас іншого варіанту окрім як зробити так, щоб врешті-решт перемогли українці. І думаю, що насправді це можна зробити", - наголосив Розін.

На фронті на Донбасі ЗСУ зупинили наступ російської армії під Покровськом. Також відомо про ще один успіх Сил оборони, повідомляє у Telegram керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко.

Зараз ви читаєте новину «Замороження конфлікту не закінчить війни в Україні - очільник естонської розвідки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі