пʼятниця, 17 травня 2024 14:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Заміна Шойгу: чи вплинуть перестановки Кремля на перебіг війни

Заміна Шойгу: чи вплинуть перестановки Кремля на перебіг війни
Микола Патрушев, який очолював Раду безпеки з 2008 року, став помічником Путіна. Фото: eastnews.ua

У Росії внаслідок несподіваних перестановок міністра оборони РФ Сергія Шойгу замінили першим віце-прем'єром Андрієм Білоусовим.

Шойгу замінив секретаря Ради безпеки Миколи Патрушева, повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Twitter. А Патрушева призначили помічником президента.

"Перестановки в силовому блоці Кремля не торкнулися керівництва російською армією. Негайного впливу на хід війни з Україною вони не вчинять", - йдеться у зведенні від 17 травня.

Шойгу та Патрушев є впливовими та давніми союзниками президента Росії Володимира Путіна, зазначають у британській розвідці.

"Білоусов - професійний економіст без військової освіти. Він був першим віцепрем'єром із січня 2020-го, а до цього обіймав посаду помічника президента з економічних питань. Ймовірно, він був призначений для забезпечення більшої ефективності витрат на оборону та забезпечення більш тісної координації між оборонною промисловістю та потребами Збройних сил", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секретар РНБО прокоментував рішення Путіна замінити Шойгу

За даними британської розвідки, це виявиться надзвичайно складним завданням для Білоусова з огляду на високий рівень корупції у російському Міністерстві оборон та Збройних силах загалом. Заступника міністра оборони Тимура Іванова заарештували у квітні за звинуваченням у корупції. Начальника штабу генерал-лейтенанта Юрія Кузнєцова заарештували 14 травня за підозрою в участі у схемі хабарництва.

"Зміна міністра оборони навряд чи вплине на ведення російської війни в Україні. Путін також оголосив, що жодних змін у керівних призначеннях у Генеральному штабі Росії не буде. Отже нинішній російський підхід до війни, ймовірно, збережеться", - додали у Міноборони Великої Британії.

Путін після вступу на п'ятий президентський термін провів деякі зміни в уряді. Зокрема, він звільнив міністра оборони Шойгу, призначивши його секретарем РНБО. Патрушев, який очолював Раду безпеки з 2008 року, став помічником Путіна.

Напередодні стало відомо, що російський диктатор Володимир Путін вирішив змінити чинного міністра оборони Сергія Шойгу. На заміну він запропонував обрати першого заступника голови уряду Російської Федерації Андрія Бєлоусова.

12 травня Путін вніс низку пропозицій щодо зміни керівництва в силовому блоці Російської Федерації. Майже всі чинні керівники залишились на своїх колишніх посадах.

Зараз ви читаєте новину «Заміна Шойгу: чи вплинуть перестановки Кремля на перебіг війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі