пʼятниця, 30 листопада 2012 23:17

Закон про референдум - це пастка для президента - експерт

Закон про референдум - це пастка для президента - експерт
Віктор Небоженко. Фото: file.liga.net

Закон про референдум є пасткою для самого президента Віктора Януковича, оскільки може стати джерелом сепаратистських тенденцій.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив політолог Віктор Небоженко.

Відповідаючи на питання, чи є конституційним закон про референдум, і говорячи про роль Конституційного суду, він зауважив: "Він зробить це легко, оскільки він давно не виконує функцію Вищого Конституційного арбітра і легко зробив свої не правові рішення. Вони не зупиняться, а підуть далі. Тут не буде ніякої сенсації, що КС прийняв рішення на користь цього закону".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британський посол впевнений, що незабаром Україна приєднатися до ЄС і спростить візовий режим

Крім того, він підкреслив, що "це не пастка для КС". "У нього немає вже поваги ні серед юристів, ні серед суддів, ні серед громадськості, і тієї ВР. А це пастка для самого президента. Він залишається з незрозумілим законом про мову", - додав політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні в Україні не існує держави як такої - екс-міністр юстиції

Також, на його думку, президент "залишається з незрозумілим законом про референдум. І той, і інший, в поєднанні, можуть стати дуже потужним негативним джерелом для сепаратистських тенденцій, антипрезидентських, проти Януковича. Він швидше за все не розуміє", - резюмував Небоженко.

Зараз ви читаєте новину «Закон про референдум - це пастка для президента - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі