понеділок, 16 вересня 2013 15:48

Захід вимагатиме жорсткої резолюції ООН щодо Сирії

Захід вимагатиме жорсткої резолюції ООН щодо Сирії
Фото ruvr.ru

Міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус повідомив, що Франція, Великобританія і США вимагатимуть від ООН жорсткої резолюції щодо Сирії, в якій будуть передбачені серйозні наслідки, якщо країна не позбудеться хімічної зброї.

Про це він заявив після зустрічі в Парижі з міністром закордонних справ Великобританії Вільямом Хейгом і держсекретарем США Джоном Керрі, передає ВВС-Україна.

Вони погодилися з тим, що для процесу роззброєння слід встановити "точні дати". "Ми хочемо отримати від Ради Безпеки ООН жорстку резолюцію, яка підтримає план хімічного роззброєння ... і передбачатиме серйозні наслідки в тому випадку, якщо цей план не буде реалізовано; резолюцію, яка підтвердить, що відповідальних за бійню 21 потрібно притягнути до відповідальності", - заявив пан Фабія на прес-конференції після зустрічі.

Згідно з домовленостями, досягнутими Росією і США на Женевських переговорах минулого тижня, Сирія повинна надати міжнародній спільноті вичерпні дані про свій хімічний арсенал і позбутись його до середини 2014 року.

У країни з 2011 року точиться громадянський конфлікт, у якому, за твердженням сирійської опозиції, уряд застосував хімічну зброю.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Захід вимагатиме жорсткої резолюції ООН щодо Сирії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі