четвер, 25 лютого 2021 12:30

Заарештували майно, пов'язане з ексміністром МВС часів Януковича

Заарештували майно, пов'язане з ексміністром МВС часів Януковича
Під арештом 3 квартири, 6 гаражів у центрі Києва, 4 житлові будинки, а також 24 земельні ділянки. Фото: "Уніан"

Печерський райсуд Києва наклав арешти на майно іноземних компаній, пов'язаних із колишнім міністром внутрішніх справ часів Януковича Віталієм Захарченком. Арештоване майно передали Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів - АРМА.

Під арештом 3 квартири, 6 гаражів у центрі Києва, 4 житлові будинки, а також 24 земельні ділянки, повідомляє пресслужба Офіса генпрокурора.

"Розслідуються обставини фінансування ексміністром МВС діяльності злочинної організації, створеної 4-м президентом Віктором Януковичем, вчинення фінансових операцій та правочинів з коштами та майном, одержаних злочинним шляхом, а також дій, спрямованих на приховування їх незаконного походження та місцезнаходження, а також придбання нерухомого майна та його виведення за кордон на підконтрольні іноземні компанії", - йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснюється слідчими ДБР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа про злочинне угруповання Януковича і вбивства на Майдані: з'явилися нові подробиці

Після Революції гідності Захарченко втік у Росію. Там влаштувався експертом у комітет Держдуми РФ. В Україні його підозрюють у причетності до розстрілів мітингувальників у Києві в лютому 2014 року. Згодом ГПУ оголосила про ще одну підозру - у відмиванні близько 10,34 млрд грн через "Смартбанк".

У серпні 2019-го Печерський райсуд заочно заарештував Захарченка. У грудні 2020-го суд надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування щодо Захарченка.

Зараз ви читаєте новину «Заарештували майно, пов'язане з ексміністром МВС часів Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі