пʼятниця, 07 лютого 2020 16:19

За видворення Саакашвілі двом прикордонникам оголосили підозри

За видворення Саакашвілі двом прикордонникам оголосили підозри
Торік у травні президент Зеленський повернув Саакашвілі українське громадянство. Фото: УНІАН

Колишнім прикордонникам повідомили про підозру щодо перевищення влади при переміщенні Міхеіла Саакашвілі за межі України. Про це заявили у Державному бюро розслідувань.

Слідчі провели обшуки в Одеській області та Києві.

У ДБР кажуть, що колишні керівники Департаменту оперативної діяльності і окремого відділу Держприкордонслужби організували незаконне затримання Саакашвілі та його переміщення до Польщі в лютому 2018 року.

У разі доведення вини підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 8 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саакашвілі продає вино по 700 євро

У лютому 2018-го прикордонники затримали Міхеіла Саакашвілі у столичному ресторані "Сулугуні". Чартерним рейсом його видворили в Польщу. Далі він виїхав у Нідерланди.

Через рік у вересні Саакашвілі на ділянці Мостиського загону в пункті "Шегині" на Львівщині, повертаючись із Польщі, не пройшов прикордонного контролю. Під час прориву у сутичках із прихильниками політика 11 поліцейських і п'ятеро прикордонників ­отримали тілесні ушкодження.

Суд визнав Саакашвілі винним у незаконному перетині кордону й зобов'язав заплатити штраф — 3,4 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «За видворення Саакашвілі двом прикордонникам оголосили підозри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі