вівторок, 01 грудня 2020 19:26

"За пʼять років Львівщину не впізнаєте!": голову облради обрали зі скандалом
8

39-річну Ірину Гримак від «ЄС» обрали головою Львівської облради 8-го скликання
Фото: Валерій Шмаков
Депутати від “Свободи” Едуард Леонов та Ірина Сех заявляють про порушення від час голосування за голову ради
39-річну Ірину Гримак від «ЄС» обрали головою Львівської облради 8-го скликання
Депутати від "ЄС" вітають оплесками обрання Ірини Гримак
Вперше в історії Львівську облраду очолила жінка

Ірину Гримак від "Європейської солідарності" обрали головою Львівської обласної ради 8-го скликання. Вперше в історії Львівську облраду очолила жінка. Однак, депутати від "Свободи" заявили про "корупційний зовнішній вплив" під час таємного голосування.

"Всі депутати голосували різними позначками. Жодна притомна людина не буде ставити позначки W, О, або V з крапочкою у верхньому куті", - заявляє учасник лічильної комісії від "Свободи" Едуард Леонов після оголошення результатів.

На думку його колеги по партії Ірини Сех, "персональні знаки" мають засвідчити перед "замовниками голосування", що саме той депутат проголосував "правильно". Свободівці заявили про намір звернутися до правоохоронців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львів не запроваджуватиме локдаун

Голову ради обирали з-поміж двох претендентів. Фракція ВО "Свобода" пропонувала Йосифа Ситника. За нього проголосувало 5 депутатів, тоді як за Ірину Гримак – 61.

Участь у таємному голосуванні взяли 82 депутати із 84. Не підтримали жодного з кандидатів 13 депутатів. Три бюлетені визнано недійсними.

Ірина Гримак подякувала депутатам за довіру.

"Це завжди мене буде надихати і давати силу рухатись вперед. Хочу подякувати і тим, хто голосував проти. Це мене стимулюватиме до розвитку і звершень. Запевняю вас — за пʼять років ви Львівщину не впізнаєте! У її процвітанні, добробуті та стабільності", - каже вона.

За словами Гримак, мета її команди — це проєвропейський вектор, євроінтеграція, вступ в НАТО і добробут кожного мешканця.

Ірина Гримак – народилася 1981 року у Львові. Від 2000-го до 2015-го працювала у Львівській міській раді на різних посадах, зокрема, в управлінні земельних ресурсів, заступником голови у декількох райадміністраціях, два роки — головою Залізничної райадміністрації.

З 2015-2019 рр обіймала посаду заступника голови Львівської облдержадміністрації. Одружена. Виховує сина.

Зараз ви читаєте новину «"За пʼять років Львівщину не впізнаєте!": голову облради обрали зі скандалом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі