четвер, 27 жовтня 2011 08:52

За взаємини з ЄС відповідає президент і уряд - віце-спікер

За взаємини з ЄС відповідає президент і уряд - віце-спікер

Для опозиції стратегічно важливим є те, щоб Україна не втратила свій європейський шанс.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив заступник голови Верховної Ради Микола Томенко.

За його словами, вся відповідальність за охолодження відносин з Європейським союзом лежить на президентові й уряді.

"Ми підтримуємо європейців, які виділяють тут стратегічні і тактичні речі. Повторюю: стратегічно важливо для опозиції, щоб ми не втратили тут свій європейський шанс, тому що 20 років рухатися в його напрямку і зупинитися - це було б неправильно. Мені здається, що тут м'яч на полі влади, а не опозиції ", - заявив Томенко.

"Ну а коли президент напередодні такого важливого візиту в Брюссель тікає на Кубу або в Бразилію, а прем'єр-міністр їде в Москву і випадково підписує угоду про зону вільної торгівлі, хоча, як виявляється, її вже давно підписано у 94-му році і ратифіковано в 99-м, то, звичайно, це викликає занепокоєння не тільки в українців і депутатів, а викликає стурбованість і в європейців", - додав Томенко.

"Відповідальність на сьогодні не на опозиції, відповідальність сьогодні на президенті та на уряді, які, на сьогодні відповідають за зовнішню політику", - зазначив віце-спікер.

Зараз ви читаєте новину «За взаємини з ЄС відповідає президент і уряд - віце-спікер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі