середа, 21 листопада 2012 09:19

За нинішнього розкладу політичних сил, Луценку не варто сподіватися на дострокове звільнення — Гримчак

За нинішнього розкладу політичних сил, Луценку не варто сподіватися на дострокове звільнення — Гримчак
Фото: gazeta.ua

Депутат від "Нашої України Народної Самооборони" Юрій Гримчак в коментарі Gazeta.ua заявив, що вважає, що його колишнього однопартійця і друга Юрія Луценка не звільнять достроково. Хоча закон це і дозволяє.

"Луценко має вийти в грудні 2014 року. Але 26 грудня буде рівно два роки, як він знаходиться в ув'язненні. Згідно з нашим кримінально-виконавчим кодексом, він може претендувати на умовно-дострокове звільнення. Але чи є підстави сподіватися на це за нинішнього політичного розкладу? Отут питання. Всі розуміють, що справа Луценка нитками шита. Вона політична", - сказав Гримчак.

На його думку, Луценкові зараз набагато легше аналізувати і розуміти ситуацію в країні, ніж коли він був міністром.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бази "біометричних" даних можуть стати небезпечними для суспільства в руках нечесних чиновників - Небоженко

"Луценко зараз перетворюється на державного діяча. Політик — це людина, яка мислить категоріями кількох років, а державний діяч уже мислить категоріями поколінь. Важко щось змінити, коли ти заступаєш на посаду. Тебе текучка захльостує. Щодня стоси паперів і запитів. Нема коли думати про реформи. Це по-перше. По-друге, у тебе є підлеглі, які в цій системі живуть і не розуміють, навіщо щось змінювати. Якщо не береш участі в процесі, все набагато видніше і зрозуміліше".

Зараз ви читаєте новину «За нинішнього розкладу політичних сил, Луценку не варто сподіватися на дострокове звільнення — Гримчак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі