середа, 28 листопада 2018 09:02

Воєнний стан набув чинності

Автор: lviv1256.com
  Воєнний стан діятиме лише у випадку наступу Росії
Воєнний стан діятиме лише у випадку наступу Росії

Указ президента Петра Порошенка про введення в Україні воєнного стану набув чинності.

Його опублікували в газеті "Урядовий кур'єр".

Документ вводить у чинність рішення РНБО про введення воєнного стану до 14-ї години 26 грудня 2018-го у Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, а також Донецькій, Запорізькій, Херсонській областях і внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії.

 

Правила воєнного стану будуть діяти лише у випадку, якщо Росія почне повномасштабну наземну операцію проти України.

"Те, що відбулося 25 листопада – це надзвичайна подія. Вперше за 4,5 роки російської агресії офіційно, без будь-якого зривання шевронів, без "зелених чоловічків" російські військові кораблі у величезній кількості атакували кораблі ВМС ЗСУ", - пояснив рішення президент Петро Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент пообіцяв за хвилини організувати захист України

Ввечері 25 листопада російські силовики атакували 3 українські катери в Азовському морі та застосували зброю. 6 українських військових поранені, 2 із них перебувають у важкому стані. Після атаки спецназ ФСБ захопив українські катери "Бердянськ", "Нікополь" та "Яни Капу" разом із особовим складом.

У зв'язку з цим Україна зібрала засідання РНБО, на якому запропонувала вводити воєнний стан. На позачерговому засіданні 26 листопада Верховна Рада підтримала закон про запровадження воєнного стану в 10 областях України та її внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії.

З'єднання і частини Збройних сил України привели в стан повної бойової готовності.

Зараз ви читаєте новину «Воєнний стан набув чинності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі