понеділок, 11 лютого 2013 08:57

"Владі й опозиції треба так домовлятися, щоби зберегти власне обличчя" - експерт

"Владі й опозиції треба так домовлятися, щоби зберегти власне обличчя" - експерт
Андрій Золотарьов: "Ні опозиція, ні ПР не готові до перевиборів". Фото: 4vlada.com

У ситуації довкола блокування Верховної Ради і владі, і опозиції треба знайти такий компроміс, через який вони не втратять своє обличчя.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Андрій Золотарьов.

Він наголосив, що блокування опозицією Верховної Ради "додає аргументи на користь тих, хто вважає, що у цієї Ради не буде довгого життя". Однак, на його переконання, перевиборів найближчим часом очікувати не варто.

"У цієї Верховної Ради є родова травма і тому у неї буде важко зі здоров'ям та довголіттям. Але не зараз. Справа в тому, що опозиція, висуваючи вимогу щодо персонального голосування, фактично сконцентрувалася лише на питанні сенсорної кнопки. Але ж ми знаємо, що "регіонали" - це такі люди, які починали з наперсточних столів і вони все рівно знайдуть спосіб обійти систему Рада-3", - зауважив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В опозиції готові брати участь у перевиборах, якщо таким буде рішення КС

Він додав: "Питання в тому, що у середовищі як влади, так і опозиційних фракцій є багато бізнесменів. Це такі люди, які законотворчою роботою займаються по остаточному принципу. Але вони вклали гроші в партії і тому змусити їх, щоби вони дисципліновано сиділи і займалися законотворчою діяльністю — це майже нереально".

Тому, на думку Золотарьова, у цій ситуації й опозиції, і владі потрібно буде шукати точку компромісу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заяви про дострокові вибори мають залякувальний характер - Бала

"Ні опозиційні партії, ні Партія регіонів не готові зараз до виборів. Тим паче щодо імовірності проведення позачергових виборів наразі є дуже багато юридичних складнощів. Крім того, зараз іти на вибори ніхто не готовий ні організаційно, ні фінансово, ні ідеологічно. Саме тому, я допускаю, що ця Рада може припинити своє життя і в цьому році, але все ж таки не зараз", - підкреслив він.

Політолог додав: "Потрібен компроміс. Влада має показати, що вона контролює ситуацію, а опозиції треба показати, що влада хоч трохи дослухалася до їхніх вимог. Їм потрібно буде домовлятися, але так домовлятися, щоби зберегти власне обличчя".

 

Зараз ви читаєте новину «"Владі й опозиції треба так домовлятися, щоби зберегти власне обличчя" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі