понеділок, 19 вересня 2011 15:42

Влада спеціально затягує розгляд закону про вибори - Томенко

Влада спеціально затягує розгляд закону про вибори - Томенко

Віце-спікер українського парламенту Микола Томенко виключає ймовірність прийняття закону про вибори народних депутатів до Верховної Ради в жовтні - за рік до виборів.

"Я не думаю, що за один місяць можна прийнято закон в цілому", - сказав Томенко на брифінгу в понеділок у Києві.

Віце-спікер підкреслив, що представники опозиції будуть наполягати на серйозній, демократичній дискусії з цього питання.

Він нагадав, що опозиція виступає проти зміни правил виборчого законодавства.

"Ми противники зміни правил гри, оскільки вважаємо, що це зміна на користь великого бізнесу і влади", - сказав віце-спікер.

Томенко зазначив, що представники опозиції готові вести розмову щодо закону про вибори народних депутатів в частині відкритих списків на вибори.

Він підкреслив, що представники влади спеціально затягують розгляд цього питання: "Для того, що потім його кинути в кінець жовтня".

Зазначимо, що раніше секретар Венеціанської комісії, яка зараз вивчає нове виборче законодавство України, Томас Маркерт зазначив, що комісія проти ініціативи влади повернутися до змішаної системи виборів. Він також закликав українську владу до діалогу з опозицією.

"Будь-який виборчий закон має гарантувати рівні шанси для всіх політичних сил. Його метою не може бути збереження при владі певної партії. Тому консенсус влади і опозиції при внесенні змін до виборчого законодавства є важливою демократичною традицією в Європі", - зазначив Маркерт.

Зараз ви читаєте новину «Влада спеціально затягує розгляд закону про вибори - Томенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі