середа, 04 грудня 2013 14:09

Влада вдається до репресій, щоб люди боялися вийти на майдани - політолог

Влада вдається до репресій, щоб люди боялися вийти на майдани - політолог
Сергій Таран. Фото: www.dif.org.ua

Політолог Сергій Таран підкреслює, що переслідування активістів Євромайдану у Києві вже почалися.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua

"Репресії і переслідування почалися вже. Прокуратура вузам дала розпорядження направити списки всіх студентів і викладачів, які брали участь у акціях. Не треба казати в майбутньому часі, що переслідування тільки будуть. Репресії вже тривають", - сказав він.

"Єдине, що влада не дорахувала, це те, що репресіями спротив подавити неможливо. Бо створюється зворотній ефект. Влада цього не зрозуміла, коли розганяла студентів кийками, після чого вийшли мільйони на майдани. Вона не розуміє цього і зараз, коли починає переслідування", - додав Таран.

На його думку, такі вчинки влади означають, що вона живе в "окремому світі" від українського суспільства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Людям на Майданах пора розходитись - Азаров

"Це (влада — ред.) люди, які не знають своєї країни, не знають своїх громадян, не знають, як себе поводить суспільство. І приклад такого примітивного мислення, це коли вони думають, що якщо громадянам щось покажуть, то громадяни злякаються і перестануть брати участь у протестах. Оце їх розрахунок, їхнє бачення", - сказав він.

Він також зазначив, що опозиція вимушена буде заступатися за студентів і тих, кого будуть затримувати. При цьому Таран наголосив, що варто розуміти - "в опозиції немає впливу ні на суддів, ні на вищу раду юстиції, ні на правоохоронні органи. Єдине що вона може робити — це протестувати депутатами, давати адвокатську підтримку".

"Опозиція то буде допомагати, але треба розуміти, що вона в цій країні абсолютно безправна", - додав він.

Нагадаємо, сьогодні на засіданні уряду прем'єр-міністр Микола Азаров попередив про кримінальну відповідальність за блокування роботи державних установ як звичайних людей, так і політиків.

Зараз ви читаєте новину «Влада вдається до репресій, щоб люди боялися вийти на майдани - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі