понеділок, 29 березня 2021 10:23

Венедіктова оголосила добір. Шукають 454 прокурорів

Венедіктова оголосила добір. Шукають 454 прокурорів
Конкурс проходитиме у 3 етапи. Фото: @pgo.gov.ua

В окружні прокуратури шукають 454 працівників. Про це повідомив Офіс генерального прокурора у понеділок.

Нові окружні прокуратури, куди хочуть добрати прокурорів, розпочали роботу з 15 березня.

"В першій хвилі ми плануємо заповнити 454 вакансії.

Дала доручення структурним підрозділам Офісу генпрокурора організувати проведення першої частини добору, до процесу також залучені обласні прокуратури. Водночас тривають консультації з міжнародними партнерами з метою забезпечення максимально прозорого конкурсного відбору", - заявила генпрокурорка Ірина Венедіктова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суддям по 100 тис. грн, а на папір немає. Куди йдуть гроші українців

Вимоги до майбутніх прокурорів - громадянство України, вища юридична освіта, стаж роботи у галузі права не менше 2 років.

Спочатку буде тестування на знання законодавства. Тих, хто набрав необхідну кількість балів, допустять до 2 етапу добору - тестування на загальні здібності.

На 3-му етапі кандидати виконуватимуть письмове завдання для оцінки рівня володіння практичними уміннями і навичками, пройдуть співбесіду на відповідність вимогам професійної компетентності і доброчесності.

Для тих кандидатів, які покажуть найкращі результати під час випробувань, готуються мотиваційні механізми кар'єрного зростання, заявляють в Офісі генпрокурора.

У січні завершилася атестація прокурорів місцевих прокуратур і військових прокуратур гарнізонів. Із понад 6 тис. успішно пройшли іспити 4064. Атестація розпочалася торік у жовтні.

У вересні 2019-го Верховна Рада ухвалила закон про реформу прокуратури. Торік запрацював Офіс генерального прокурора на чолі з Русланом Рябошапкою. Реформу планували завершити за 2 роки. Кількість працівників зменшити з 15 до 10 тис. Торік у березні парламент звільнив Рябошапку і призначив Венедіктову.

Зараз ви читаєте новину «Венедіктова оголосила добір. Шукають 454 прокурорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі