неділя, 21 червня 2020 02:45

В Україні з'явиться нова політична партія

В Україні з'явиться нова політична партія
Буде нова партія. Фото: Fb

Фейсбук-спільнота "Варта 1" перетвориться на політичну партію "Варта".

Лідером партії стане Ігор Зінкевич. У 2014 році він започаткував громадську ініціативу "Варта 1", коли працював у штабі львівської поліції інженером-програмістом та мав доступ до оперативної інформації. Група публікувала дописи про резонансні ДТП, злочини та вуличні інциденти у Львові. Через рік "Варта 1" лише у Facebook налічувала понад 85 тис. учасників, а Ігор Зінкевич став депутатом Львівської міськради, повідомляє видання Zaxid.net.

Він також спробував балотуватися на посаду мера Львова і до Верховної Ради, проте невдало. В останніх соціологічних опитуваннях Зінкевич набирає близько 5% підтримки як імовірний кандидат у мери Львова. Наразі група "Варта 1" має 276 тис. учасників, також є однойменний інформаційний сайт.

Тепер Зінкевич також буде обличчям майбутньої партії "Варта". Ще одним лідером цієї партії буде Валерій Веремчук – голова фракції партії "Народний контроль" у Львівській міськраді. Він підтвердив журналістам інформацію про створення нової партії.

"Це активісти "Варти 1", яку очолює Ігор Зінкевич, люди з "Народної Самооборони", яку я очолював, та активісти з "Варта-700", це – Наталія Шелестак", – розповів Веремчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилися нові подробиці про партію мерів

Партія ще не зареєстрована офіційно. Щоб заснувати її та заявити на місцеві вибори, потрібно зібрати 10 тис. підписів у двох третинах регіонів країни. Тільки після цього партію реєструють у Міністерстві юстиції.

Зараз ви читаєте новину «В Україні з'явиться нова політична партія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі