четвер, 21 травня 2009 19:33

У Росії підозрюють, що Нафтогаз немає грошей на закачування газу

У Росії підозрюють, що Нафтогаз немає грошей на закачування газу
"Газпром" вже перерахував "Нафтогазу України" передоплату за транзит газу за весь 2009 рік, ліміт авансування Росією цієї української компанії вичерпаний, повідомляє РІА Новості з посиланням на джерело в російській делегації, яка перебуває в Астані.

"Ліміт авансових платежів "Газпрому" явно повністю вибраний. "Нафтогаз" вже одержав передплату за транзит газу за весь 2009 рік", - сказало джерело журналістам. Воно також не виключило, що фінансовий стан "Нафтогаза" може привести до нової газової кризи взимку 2009-2010 років.

За словами джерела, повідомлення українських ЗМІ, що з"явилися в середу, про незалежну експертизу оцінки фінансового стану "Нафтогаза" вказують на достатньо неблагополучну ситуацію. "Якщо справи, дійсно, настільки погані у фінансовому плані, як це описує Центр енергетичних досліджень, можна дійти висновку, що ми можемо бути на межі нової кризи", - сказав він. Джерело пояснює, що з опублікованих даних виходить, що "Нафтогаз" не має коштів на купівлю газу, необхідного для літнього закачування в підземні сховища. У "Нафтогаза" також немає можливостей залучити кошти з ринку, додав він. "Якщо українська сторона у результаті не зможе вирішити проблему літнього закачування газу в підземні сховища, то це означає, що взимку "Нафтогаз" не зможе виконати зобов`язання щодо транзиту російського газу європейським споживачам", - каже джерело.

Зараз ви читаєте новину «У Росії підозрюють, що Нафтогаз немає грошей на закачування газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі