понеділок, 16 листопада 2009 13:25

У Росії задоволені українськими газівниками

У Росії задоволені українськими газівниками
Росія і ЄС не чекають повторення конфлікту з Україною щодо постачання газу, повідомив журналістів комісар Єврокомісії з енергетики Андріс Пієбалгс.

"Газотранспортна система України функціонує нормально, ми зараз не ведемо переговори щодо ціни газу, у нас немає питань, крім фізичної оплати за газ, що поставляється", - сказав він.

Як повідомив міністр енергетики РФ Сергій Шматко, Росія вважає маловірогідним повторення конфлікту з Україною у постачанні та транзиті газу. "Періодично виникають чутки про те, що Україна не розплатиться за газ, що поставляється. Але треба сказати до честі українських газівників, вони завжди виконували свої зобов"язання. І ми розраховуємо, що вони ці зобов"язання виконуватимуть і надалі", - сказав Шматко.

Він додав, що "газотранспортна система України перебуває у хорошому стані". За даними Міненерго, Україна закачала у власні підземні сховища майже 26 млрд кубометрів газу. "Тільки спекуляції можуть призвести, не дай Боже, до перебоїв з постачаннями газу в Європу. Рівень політичного діалогу з цього питання знаходиться на найвищому рівні. Проведена якісна робота", - сказав міністр, повідомляє ForUm.

Зараз ви читаєте новину «У Росії задоволені українськими газівниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі