понеділок, 18 липня 2022 10:24

Спецтема: Війна Росії проти України

У Польщі наголосили, що у війні проти України винен не лише Путін

У Польщі наголосили, що у війні проти України винен не лише Путін
Спікерка Сейму Польщі Ельжбета Вітек переконана: те, що зараз відбувається, – не "війна Путіна проти України". Фото: eastnews.ua

Спікерка Сейму Польщі Ельжбета Вітек переконана: те, що зараз відбувається, – не "війна Путіна проти України". Це – війна російського народу проти українського.

Вітек закликала земляків і союзників на зустрічі з жителями Горлиць у Малопольському воєводстві не забувати про війну і не звикати до неї, бо "Путін не зупиниться в Україні – він це офіційно говорить, ми це читаємо в документах, що публікуються на їхніх сторінках". Її цитує "Польське радіо".

"У звірствах війни в Україні винен не лише Путін і його соратники, а й весь російський народ (який схвалює це. – Gazeta.ua)", – заявила Вітек.

Спікерка польського Сейму зазначила: "щодалі від Польщі на захід, тим менша поінформованість про війну". За її словами, люди там "знають, що вона жорстока, але не знають подробиць, іноді навіть не цікавляться ними та живуть своїм життям".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Польщі українці отримали доступ до безкоштовної медицини на рівні з поляками

"Сьогодні українці борються не лише за себе, за свою країну, а й за нас, поляків, тому що ми наступні", – сказала вона і додала, що зараз проти України вчиняється злочин геноциду.

Спікерка Сейму Польщі нагадала, що поляки "знають, що таке радянська окупація та жорстокість", і вже "склали іспит і вразили весь світ", коли прийшли на допомогу Україні у 2022 році.

"Я думаю, що ми також трохи здивувалися самі собі, що можемо допомагати в такий спосіб – стихійно, від щирого серця", – наголосила Вітек.

Минулого місяця Польща підписала найбільшу угоду за останні 30 років про постачання зброї для України. Західний сусід поставить понад 50 гаубиць Krab. Раніше у Києві відбулися українсько-польські міжурядові консультації.

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт про надання полякам в Україні особливого статусу. Про це сказав президент Польщі Анджей Дуда під час виступу до 79-ї річниці Волинської трагедії.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі наголосили, що у війні проти України винен не лише Путін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі