вівторок, 23 березня 2021 13:08

В Парламентській асамблеї НАТО створять групу підтримки Кримської платформи

В Парламентській асамблеї НАТО створять групу підтримки Кримської платформи
В ПА НАТО створять групу підтримки Кримської платформи. Фото: Уніан

В Парламентській асамблеї НАТО створять неформальну групу підтримки Кримської платформи. Про це у Facebook повідомив голова української делегації в ПА НАТО Єгор Чернєв.

"Підтримка НАТО України - це насамперед про міжнародну безпеку. Агресія Росії проти України є одним із найбільших викликів для безпеки та стабільності в Європі. Кримська платформа має допомогти налагодити міжнародну підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України", - написав він.

Група очолить процес прийняття резолюцій щодо Криму та включення відповідних положень про ситуацію в Криму та деокупацію півострова до рішень відповідних органів ПА НАТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активісти запустили в Крим прапор із посланнями

26 лютого 2021 року Володимир Зеленський підписав указ про створення урядом організації та запуск Кримської платформи, а також заходів для розвитку й підтримки кримськотатарської мови, культури та захисту прав жителів анексованого Криму.

Голова МЗС Дмитро Кулеба заявив, що Росія намагається протидіяти Кримській платформі.

Зараз ви читаєте новину «В Парламентській асамблеї НАТО створять групу підтримки Кримської платформи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі