середа, 19 грудня 2012 22:11

В ОБСЄ розраховують, що Україна до кінця 2013-го прийме гендерну резолюцію

В ОБСЄ розраховують, що Україна до кінця 2013-го прийме гендерну резолюцію
У Європі хочуть, аби під час головування України в ОБСЄ пріоритетним питанням була гендерна рівність. Фото: polemika.com.ua

Спеціальний представник голови Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) із гендерних питань Джун Цейтлін розраховує, що під час головування України в ОБСЄ пріоритетним питанням буде гендерна рівність.

"У нас є очікування щодо головування України в ОБСЄ. Я розумію, що прем'єр-міністр зазначив, що гендерна рівність є одним із пріоритетних питань. Принаймні, це внесено до переліку пріоритетів і, таким чином, ми можемо мати певні очікування", - сказала вона в ході відеомосту в Інституті світової політики в середу.

Цейтлін висловила сподівання, що до кінця 2013 року буде прийнята відповідна гендерна резолюція.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Балога: Головування України в ОБСЄ — це шанс вирватися з міжнародної ізоляції

Джун Цейтлін також відзначила високий рівень освіченості українських жінок.

"Жінки в Україні мають високий рівень освіти. Таким чином, не можна стверджувати, що вони не мають освіти для того, щоб отримати хорошу роботу", - сказала вона.

Цейтлін висловила жаль, що в Україні, як і в багатьох країнах, жінки часто не мають доступу до високооплачуваної роботи. Зокрема, спецпредставник ОБСЄ відзначила низький рівень представництва жінок в українському парламенті.

Нагадаємо, Україна в 2013 році головуватиме в ОБСЄ. Глава МЗС Костянтин Грищенко назвав серед основних пріоритетів головування України в ОБСЄ захист прав і свобод людини.

Зараз ви читаєте новину «В ОБСЄ розраховують, що Україна до кінця 2013-го прийме гендерну резолюцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі