середа, 15 листопада 2017 17:14

У листопаді роботу НАБУ можуть паралізувати

У листопаді роботу НАБУ можуть паралізувати
У НАБУ переконані, що судова реформа паралізує роботу відомства. Фото: ukrinform.ua

Національне антикорупційне бюро просить президента не підписувати закон, що запускає судову реформу.

У поточній редакції він призведе до колапсу в роботі НАБУ та паралізує систему правосуддя в Україні. Йдеться у повідомленні на сайті бюро.

"Велике занепокоєння викликає закінчення 20 листопада повноважень слідчих органів прокуратури. Передача 3,5 тис. проваджень до НАБУ, в штаті якого працює близько 200 детективів, фактично зупинить усі розслідування щодо корупціонерів", - зазначається у повідомленні.

У НАБУ вважають, що зміни до КПК мають бути доопрацьовані після проведення відповідних консультацій.

"Деякі запропоновані зміни суперечать не лише міжнародним, але й національним законам. Вони призведуть до порушень прав громадян", - повідомляє пресс-служба відомства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Судова реформа спровокує анархію - адвокат

3 жовтня Верховна Рада прийняла у другому читанні законопроект №6232. Ним запускається судова реформа в Україні. З 20 листопада функція досудового розслідування має перейти від прокуратури до НАБУ та ДБР. Проте ДБР ще не створили, а в НАБУ не вистачає кадрів для здійснення таких повноважень.

Зараз ви читаєте новину «У листопаді роботу НАБУ можуть паралізувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі