пʼятниця, 13 липня 2012 10:00

У новий діагностичний центр на Вінниччині Порошенко вклав кілька мільйонів
15

Фото: Тетяна САРАХАН

У Вінниці відкрився муніципальний діаностичний центр.

На відкриття приїхали міністр економічного розвитку та торгівлі України Петро Порошенко та міністр закордонних справ Ізраїлю Авігдор Ліберман. Були присутні місцеві чиновники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зека - геть!" - Націоналісти пройшлись Вінницею із факелами

Вони приїхали літаком, зустрічали їх у місцевому ареропорту.

Ще до приїзду, дуже турбувалися за безпеку чиновників: усіх перевірили, навіть журналістів та лікарів на відсутність зброї та газових балончиків. Приміщення центру оглянули охоронці з собаками. Перевіряли паспорти усіх, навіть лікарів, пропускали через додаткові запрошення.

Ізраїльську делегацію привезли мікроавтобусом Фольксваген з написом "VIP".

"Ми сприяли відкриттю цього центру, віднині наші люди будуть здоровими. Бо здоров'я - це профілактика і діагностика. Мій благодійний фонд вклав у відкриття цього центру кілька мільйонів гривень", - наголосив Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шуфрич у Вінниці жив у президентському номері за 3 тисячі

Проте, точної суми,  скільки коштувало будівництво та відкриття центру, він не назвав.

"Тут йде мова про декілька мільйонів доларів, - говорить Ліберман, - для мене велика честь відкрити цей центр, бо ніде із 40 держав, де є наші медичні заклади, такого доброзичливого відношення не було. Ми раді поділитися своїми знаннями і технологіями".

Медперсонал складає 8 лікарів, вони працюватимуть на обладнанні, яке привезли із Ізраїлю. Вони пройшли навчання у аналогічному центрі в Луганську.

Проте лікар Анжела Вечірко ще навіть не знає, скільки отримуватиме на новій роботі.

"Скільки нам будуть платити за роботу, нам ще не сказали. Але на попередній роботі я отримувала півтори тисячі гривень", - наголосила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Вінниччині Партія регіонів роздає за голос по тисячі гривень - опозиція

У цьому центрі будуть проходити обстеження мешканці Вінниці і області. Тут вже встановили: цифровий рентген-апарат, спіральний комп'ютерний томограф, мамограф, новий апарат для УЗД, електрокардіограф. Також запровадять лабораторну діагностику для обстеження і аналізу біохімічних параметрів крові та обстеження сечі за допомогою аналізаторів. Також встановлять апарат для ендоскопічного обстеження черевної порожнини.

Відвідувачів будуть приймати з перших днів вересня. Сюди будуть звертатися за діагностикою органів черевної порожнини, статевих органів, молочної та щитовидної залози, серцево-судинної системи.

Чиновники обіцяють, що ціни тут будуть значно меншими, ніж у приватних клініках міста.

Нагадаємо, що Петро Порошенко на виборах до Верховної ради буде балотуватися по мажоритарному округу саме у Вінницікій області.

Зараз ви читаєте новину «У новий діагностичний центр на Вінниччині Порошенко вклав кілька мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі