субота, 09 грудня 2017 13:22

В МЗС розповіли, скільки українців працюють у Польщі

В МЗС розповіли, скільки українців працюють у Польщі
Павло Клімкін підкреслив, що українці рятують польську економіку. Фото: 112.ua

Павло Клімкін, голова українського МЗС, заявив про те, що українські заробітчани вносять значущий вклад до економіки Польші.

Про це він повідомив журналістам в ефірі "112 Україна", коли коментував заяву Матеуша Муравєцького, нового польського прем'єра, щодо великої кількості українських біженців у Польщі. Клімкін підкреслив, що українці рятують польську економіку.

Він наголосив: "Ми реально рятуємо польську економіку, оскільки українці там працюють. Я знаю випадки, коли українцям пропонують більшу зарплатню, оскільки вони більш гнучкі, дуже сфокусовані на тому, що роблять".

Також голова українського МЗС розповів, що, за оцінками відомства, наразі в Польші перебуває майже 1 млн українців: "МЗС оцінює, що майже 1 млн українців є в Польші. Так хто кого рятує? В даному сенсі ми рятуємо польську економіку. Але з нашими польськими друзями ми завжди будемо розмовляти як з друзями з усіх питань, включаючи питання нашої історичної пам'яті".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клімкін розповів про позитивну зустріч із угорським колегою

Матеуш Моравєцький, новий прем'єр Польщі, у перший же день затвердження на посаді голови кабінету міністрів сказав, що стосунки з Україною потрібно будувати на історичній правді. Тому такі події як "геноцид на Волині" забувати не можна. Він переконаний, що Польща, "приймаючи українських біженців, допомагає розвантажити напругу на східному фланзі Євросоюзу".

Зараз ви читаєте новину «В МЗС розповіли, скільки українців працюють у Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі