четвер, 27 жовтня 2022 05:10

У Міноборони пояснили, як проходить підготовка військових

У Міноборони пояснили, як проходить підготовка військових
З особовим складом, який не проходив військову службу, обов'язково проводиться базова загально-військова підготовка. Фото: novynarnia.com

Міністерство оборони пояснило, як мобілізовані військовослужбовці проходять підготовку і навчання.

В умовах дії воєнного стану, підготовка осіб призваних по мобілізації здійснюється за програмою базової загальновійськової підготовки, з подальшим навчанням за визначеною військово-обліковою спеціальністю. Про відповідь Міністерства оборони на запит повідомили ZN.UA.

Для осіб офіцерського складу, призваних на військову службу під час мобілізації, на особливий період, які не проходили військову службу передбачена підготовка на курсах перепідготовки і підвищення кваліфікації вищих військових навчальних закладів з терміном навчання до трьох місяців.

Також на підготовку направляються особи, прийняті на військову службу за контрактом і військовослужбовці з військових частин (під час відновлення боєздатності).

З особовим складом, який не проходив військову службу, обов'язково проводиться базова загально-військова підготовка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сміливі. Відважні. Нескорені" ‒ Резніков привітав захисників і захисниць України зі святом

Підготовка мобілізованих офіцерського складу відбувається у вищих військових навчальних закладах за усім переліком військово-облікових спеціальностей з термінами підготовки до 60 діб.

Рядовий і сержантський (старшинський) склад готують у навчальних центрах Збройних сил України.

Мобілізовані військовослужбовці прибувають до навчальних центрів, де проходить базова загальновійськова підготовка до 30 діб.

Після навчання особовий склад направляється на фахову підготовку для опанування військовослужбовцями військово-облікової спеціальності з термінами підготовки до 30 діб.

Для опанування військовослужбовцями нових видів озброєння і військової техніки, форм і способів ведення бойових дій, з військовослужбовцями проводиться підвищення кваліфікації до 15 діб.

"За результатами вивчення матеріалів бойового досвіду, змін в обстановці на війні, з метою реагування на потреби ЗСУ, терміни та зміст навчання програм корегуються", ‒ повідомили в Міноборони.

15 серпня Верховна Рада продовжила воєнний стан на 90 днів – до 21 листопада. На період дії воєнного стану громадянам України чоловічої статі віком від 18 до 60 років заборонено виїзд за межі країни.

Мобілізація триває за планом і зараз її третя хвиля.

21 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон про взяття жінок на військовий облік у добровільному порядку.

Зараз ви читаєте новину «У Міноборони пояснили, як проходить підготовка військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі