субота, 29 жовтня 2022 11:19

Спецтема: Війна Росії проти України

У МЗС назвали справжню причину кремлівського фейку про "брудну бомбу"

У МЗС назвали справжню причину кремлівського фейку про "брудну бомбу"
Навіть зовні нейтральні держави дозволяють собі принижувати президента РФ. Фото: facebook.com/dmytro.kuleba

Російська Федерація посилено розганяє вигаданий Кремлем фейк про так звану "брудну бомбу", яку Україна нібито має намір застосувати на власній території.

Такі дії є продовженням ядерного шантажу, яким Москва займається від початку повномасштабної війни проти України, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, передає ТСН.

"Як і попередні заяви на ядерну тему, вигадка з "брудною бомбою" є нічим іншим, як благанням Кремля про переговори. Те, що вони зараз роблять із цією історією, надзвонюючи на Захід: це насправді приховане, але відчайдушне благання поговорити з ними. Ніхто не хоче ні про що розмовляти з РФ, тому що її звіряча агресивна політика всім зрозуміла. Вони шукають приводу змусити з собою спілкуватися, розпочати хоч якийсь діалог", – сказав Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба прокоментував випади Орбана проти України: "Треба перечекати"

Відразу після старту розкручування істерії з "брудною бомбою" прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков вийшов із заявою про готовність Кремля до переговорів з приводу України. Ідеться навіть не про переговори, а про будь-який діалог із Росією. Він потрібен Кремлю, щоб спростувати власну ізоляцію, щоб імітувати повагу до себе.

"Адже наші партнери звели до мінімуму будь-які контакти з агресором. Навіть зовні нейтральні держави дозволяють собі принижувати президента РФ, наприклад, змушуючи його чекати під час офіційних заходів. Тож підтримувати імідж держави, з якою рахується світ, Кремлю стає дедалі важче. Жалюгідна позиція, але прикро, що весь світ вони ставлять на межу ядерного божевілля заради того, щоб зімітувати якісь жалюгідні речі", – додав міністр закордонних справ України.

23 жовтня міністр оборони Росії Сергій Шойгу провів телефонні розмови з колегами з Франції, Туреччини, Британії й Сполучених Штатів Америки, під час яких розповів їм про нібито підготовку України до "провокації" з використанням якоїсь "брудної бомби". Таким чином Шойгу намагався сповільнити або зупинити західну військову допомогу Україні, а також послабити НАТО, пояснили американські військові аналітики.

Аби підтвердити брехливість слів Шойгу, українське МЗС запросило місію Міжнародного агентства з атомної енергії негайно надіслати експертів на об'єкти в Україні, які РФ описує як "місця розробки "брудної бомби".

Зараз ви читаєте новину «У МЗС назвали справжню причину кремлівського фейку про "брудну бомбу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі