середа, 11 квітня 2018 15:34

У Київській області сільрада раптом відмовилася від грошей забудовника

У Київській області сільрада раптом відмовилася від грошей забудовника
У селі Підгірці під Києвом розпалюється скандал щодо можливого незаконного спорудження багатоповерхівки. Фото: Главком

Розслідування, проведене журналістами "Стоп корупції" виявило схему, завдяки якій сільрада і забудовник провели фейкові громадські слухання, а також зуміли і не доплатити чималі суми, які могли б поповнити місцевий бюджет.

У селі Підгірці (Обухівського району) під Києвом було проведено громадські слухання з приводу забудови території села. Правда, самі селяни кажуть, що пройшли вони з порушеннями і не враховують думку громади. І хоча інформація про слухання розміщена на сайті сільради, її голова Сергій Кравченко каже, що не знає про них.

Сам багатоповерховий житловий комплекс будується на березі озера. Містобудівна рада "нишком" і без урахування думки місцевих жителів змінила цільове призначення земельної ділянки, давши зелене світло забудовнику. При цьому, величезний ЖК повинен з'явиться на торфовищах, що, на думку фахівців, унеможливлює багатоповерхове будівництво.

Пайовий внесок, який повинен буде заплатити забудовник, встановлюється сільрадою. І він склав всього 1% від кошторисної вартості проекту. Але, за словами голови Обухівської районної адміністрації Івана Рудяка, за законом ця цифра має бути 4%. Тобто, сільрада з якихось одній їй відомих причин добровільно відмовилася від чималих грошей забудовника, які могли б піти на соціальні потреби. Наприклад, школа в Підгірцях крім свого обслуговує ще два села. Вона об'єднана з дитячим садком і розрахована на сто чоловік, хоча фактично в ній навчається в два рази більше. Журналісти припускають, що саме ці "зекономлені" забудовником гроші могли піти на відкати чиновникам, котрі лобіюють будівництво.

Забудовник обіцяє звести на території ЖК приватні школи і дитячі садки, але вартість навчання в них по кишені далеко не всім.

Зараз ви читаєте новину «У Київській області сільрада раптом відмовилася від грошей забудовника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі