понеділок, 26 липня 2010 14:25

У Харкові можлива внутрішньопартійна революція – Небоженко

У Харкові можлива внутрішньопартійна революція – Небоженко
Політолог Віктор Небоженко не виключає, що президент Віктор Янукович може підтримати бізнесмена Олександра Ярославського у намірі балотуватися на посаду мера Харкова. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Немає гарантії, що Ярославський не приїде до президента Януковича і не зачарує його більше, аніж ця "солодка харківська парочка" Добкін-Кернес. Ця людина виглядає більш проєвропейською", - зазначив експерт.

Небоженко вважає, що Януковичу потрібно робити ставки на перспективних людей. "Період отримання дивідендів від того, що вони допомагали прийти Януковичу до влади, закінчується у всіх – міністрів, депутатів, місцевих чиновників. Це стосується і харківських політиків. Він не може весь час опиратися на одних і тих самих, які кожного разу будуть виставляти йому новий рахунок. Тому цілком можливо, що у Харкові буде своя внутрішньопартійна революція", - пояснив він.

За словами політолога, доля місцевого керівництва буде залежати від того, яку стратегію обере президент. "

Якщо він дозволить Добкіну та Кернесу керувати Харковом ще 5 років, то всі інші місцеві "барони" скажуть: Ми ж тобі допомагали, дай і нам таку ж місцеву владу. Але тоді він перестає бути президентом. Це буде повторення історії з Ющенком, який весь 2005-й рік дав своїм "унікальним хлопцям" мародерствувати по Україні. Все закінчилося тим, що рік потому і хлопці перелаялися, і рейтинг у Ющенка упав", - додав Небоженко.

Нагадаємо, у ЗМІ з'явилась інформація, що бізнесмен Олександр Ярославський може взяти участь у виборах мера Харкова восени цього року. Сам Ярославський цього поки не підтвердив.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові можлива внутрішньопартійна революція – Небоженко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі