понеділок, 01 жовтня 2012 21:36

У Черкасах почав діяти проект надання юридичної допомоги виборцям

У Черкасах почав діяти проект надання юридичної допомоги виборцям
Проект юридичної приймальні розрахований на 3 роки й не прив'язаний лише до виборів. Фото: procherk.info

Черкаські правозахисники сподіваються допомогти виборцям, відкривши в місті юридичну приймальню.

"Із 1-го вересня ми повернулися до формату юридичної приймальні з допомоги цілої низки правових питань, але акцент звичайно на адміністративне право, яке є найбільш затребуваним, - повідомив заступник голови Черкаської обласної організації Комітету виборців України Сергій Пасічник. - Ми запроваджуємо проект "Правова підтримка та просвіта для вразливих верств населення через мережу стаціонарних та мобільних телефонів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Черкащині видано посібник для відстоювання своїх прав

За словами правозахисника, цей проект фінансується за підтримки Європейського союзу. Працюватиме стаціонарна приймальня в офісі Комітету виборців України й будь-хто з виборців може звернутися в прийомні дні за допомогою. Крім того, відбуватимуться виїзні прийоми в райцентрах Черкаської області. Проект розрахований на 3 роки й не прив'язаний лише до виборів.

Попередньо проект реалізовувався в 12 областях, а тепер у 4-х - Дніпропетровській, Донецькій, Рівненській та Черкаській.

"Завдяки цьому проекту планується поінформувати понад 10 млн громадян щодо можливостей захисту їх прав під час виборів та у суперечках із державними органами, надати первинну допомогу онлайн через сайт "Захисти своє право!" понад 100 тисячам громадян", - наголосив Сергій Пасічник.

Зараз ви читаєте новину «У Черкасах почав діяти проект надання юридичної допомоги виборцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі