пʼятниця, 05 травня 2017 00:19

У БПП підтвердили підписання указу про позбавлення Артеменка громадянства

У БПП підтвердили підписання указу про позбавлення Артеменка громадянства
Андрій Артеменко. Фото: 112

Президент України Петро Порошенко підписав указ про позбавлення нардепа Андрія Артеменка громадянства України.

Про це повідомив нардеп від БПП Олексій Гончаренко в ефірі "112 Україна".

"Наскільки мені відомо, такий указ дійсно підписаний, він повністю відповідає Конституції. Коли депутат є носієм паспорта іншої країни, то це прямий абсурд і загроза нацбезпеці. Це питання стоїть дуже гостро, тому президент визначився щодо Артеменка", - заявив Гончаренко.

Гончаренко зазначив, що на даний момент Артеменко не є народним депутатом, оскільки він втратив цей статус разом з громадянством.

"Згідно Конституції підставою для припинення повноважень народного депутата є його смерть або припинення громадянства України", - пояснив Гончаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "До мене не зверталися" - Боровик відреагував на втрату громадянства

Нардеп Андрій Артеменко заявив, що передав екс-раднику президенту США Дональда Трампа Майклу Флінну план з врегулювання ситуації в Україні. План передбачає, зокрема, винесення на референдум питання передачі Криму в оренду Росії, встановлення контролю України над неконтрольованої частиною кордону на сході, створення фонду відновлення Донбасу і згодом – зняття санкцій з Росії.

Реакція на "план Артеменка" в Україні настала негайно: його виключили з фракції, а запропоновані ініціативи засудили як у парламенті, так і в суспільстві.

Зараз ви читаєте новину «У БПП підтвердили підписання указу про позбавлення Артеменка громадянства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі