вівторок, 19 грудня 2017 10:10

У БПП очікують у четвер отримати нового главу Нацбанку

У БПП очікують у четвер отримати нового главу Нацбанку
Валерія Гонтарева. Фото: УНІАН

Верховна Рада у четвер, 21 грудня, підтримає звільнення Валерії Гонтаревої з посади керівника Нацбанку та призначить її наступника.

Таке переконання висловив заступник голови фракції БПП Олексій Гончаренко в кулуарах парламенту.

"Сподіваємося, що в четвер буде подання про відставку Гонтаревої, а далі - призначення голови Національного банку України", - сказав він.

Прізвище кандидата на нового главу НБУ він не назвав, зазначив, що про це "треба запитати президента".

"Як ми розуміємо, така кандидатура вже є. Очікуємо найближчими годинами, можливо, завтра, подання від президента. Так і має бути: відставка і призначення в один день - у четвер", - наголосив Гончаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коломойський розповів про "злочинне угруповання Гонтаревої"

6 квітня Валерія Гонтарева подала президенту України заяву про відставку з 10 травня 2017 року за власним бажанням. Із 8 серпня до 26 вересня Гонтарева перебувала в оплачуваній відпустці. З 26 вересня вона продовжила перебувати у відпустці за свій рахунок до затвердження її відставки. Виконуючим обов'язки глави НБУ призначений її перший заступник Яків Смолій.

Імовірними кандидатами на пост голови НБУ називають в.о. голови НБУ Якова Смолія і голову правління "Райффайзен банк Аваль" Володимира Лавренчука.

Зараз ви читаєте новину «У БПП очікують у четвер отримати нового главу Нацбанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі