середа, 24 червня 2015 03:45

В АП анонсують "найближчим часом" призначення голови СБУ

В АП анонсують "найближчим часом" призначення голови СБУ
Андрій Таранов. Фото: 112.ua

Заступник глави Адміністрації президента України Андрій Таранов вважає, що новий керівник СБУ буде в змозі забезпечити діяльність служби та належний контроль.

Про це він сказав у інтерв'ю "5-му каналу".

"Два заступники голови СБУ, які сьогодні були призначені, генерал Маліков та генерал Фролов, це люди, які мають, по-перше, великий досвід здійснення заходів контррозвідувальних, антитерористичних в зоні АТО. Генерал Маліков особисто провів в зоні АТО, починаючи з квітня минулого року, практично беззмінно, і має великий авторитет, великий досвід керування спецслужбою, саме у зоні АТО. І, хочу сказати, таке призначення підкреслює те, що казав Президент України Петро Порошенко, що на будь-які посади генеральські призначатися будуть люди виключно ті, які мають досвід проведення антитерористичної операції. Тобто це стосується і призначення генерала Фролова, і призначення генерала Малікова. Тобто ці люди, які мають дійсно досвід боротьби за незалежність України", - заявив Таранов.

За його словами, відповідно до теперішнього указу Президента України, керувати Антитерористичним центром в зоні АТО буде один із заступників голови Служби безпеки. А антитерористичною операцією керуватиме начальник Генерального штабу.

Формування штату заступників, коли ще не призначено голову СБУ, на його думку не є дивним.

"Війна не може чекати моменту, коли буде призначений голова СБУ. Мені пропозиція не надходила. Голова СБУ призначається за поданням президента та рішенням парламенту. Я дуже сподіваюся, що парламент прийме позитивне рішення щодо призначення голови СБУ. Я думаю, кандидатура визначена, і вона буде в змозі забезпечити контроль та діяльність СБУ", - зазначив Таранов.

Нагадаємо,18 червня Верховна Рада ухвалила постанову про звільнення Валентина Наливайченка з посади голови СБУ.

Тимчасово виконуючим обов'язки голови Служби безпеки України призначено Василя Грицака.

Зараз ви читаєте новину «В АП анонсують "найближчим часом" призначення голови СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі