четвер, 11 вересня 2008 19:53

Ющенко підписав неконституційний закон

Ющенко підписав неконституційний закон
Президент України Віктор Ющенко підписав Закон України N347-VІ "Про внесення змін до статті Закону України "Про податок з доходів фізичних осіб" (щодо уточнення категорій осіб, яким встановлені пільги з безплатного надання вугілля на побутові потреби).

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Відповідний закон Верховна Рада прийняла 2 вересня.

Законом внесено доповнення до чинного Закону України "Про податок з доходів фізичних осіб", де в підпункті 4.3.15 до переліку платників податку, доходи яких не включаються до складу загального місячного або річного оподатковуваного податком доходу платника податку за безплатне отримання вугілля, додається ряд категорій:

- працівники з видобутку (переробки) вугілля і вугледобувних підприємств;

- пенсіонери, які пропрацювали на підприємствах з видобутку (переробки) вугілля, вуглевидобувних підприємствах: на підземних роботах - не менш як 10 років для чоловіків і не менш як 7 років 6 місяців - для жінок; на роботах, пов"язаних з підземними умовами, - не менш як 15 років для чоловіків і не менш як 12 років 6 місяців - для жінок; на роботах технологічної лінії на поверхні діючих шахт або на шахтах, що будуються, розрізах, збагачувальних і брикетних фабриках, - не менш як 20 років для чоловіків і не менш як 15 років - для жінок;

- інваліди і ветерани війни і праці, особи, нагороджені знаками "Шахтарська слава" або "Шахтарська доблесть" I, II, III ступенів, особи, інвалідність яких настала в результаті загального захворювання, у випадку, якщо вони користувалися цим правом до настання інвалідності;

- сім"ї працівників, які загинули (померли) на підприємствах з видобутку (переробки) вугілля, які одержують пенсії у зв"язку з втратою годувальника".

Документ набуває чинності з 1 січня 2009 року.

Нагадаємо, що раніше Віктор Ющенко заявив, що бачить один шлях відновлення коаліції - скасування неконституційних голосувань, що відбувалися з 2 вересня.

Та в котре наголосив, що ніколи не підпише проголосовані у цей період неконституційні законопроекти. "Це неукраїнські закони... Це логіка не демократії - це логіка тоталітарного режиму", - сказав Ющенко, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко підписав неконституційний закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі