вівторок, 13 серпня 2019 14:54

Юрист УАФ назвав протокол НАЗК Павелку профанацією боротьби з корупцією

Юрист УАФ назвав протокол НАЗК Павелку профанацією боротьби з корупцією
НАЗК склало адмінпротокол на президента УАФ Андрія Павелка за організацію і проведення фінального матчу Ліги Чемпіонів УЄФА в столиці в червні 2018 року. Фото: РБК-Україна

Юрист Асоціації футболу Володимир Тимошенко назвав документ НАЗК профанацією боротьби з корупцією.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Тимошенко нагадав, що на тлі спланованої інформаційної атаки протягом останніх півтора року президент Української Асоціації футболу (УАФ) Андрій Павелко був об'єктом пильної уваги з боку антикорупційних органів України.

"На підставі фейкових повідомлень про "злочини" і НАБУ, і НАЗК почали низку перевірок. Протягом року довести підставні звинувачення на адресу Павелка ні детективам Бюро, ні співробітникам НАЗК так і не вдалося, що для автора цього повідомлення, а також кожного, хто хоч хвилину приділив аналізу цієї ситуації, досить логічно. Однак, не знайшовши корупції, в НАЗК пішли далі", - написав він.

Так, днями, УАФ отримало лист від керівника Департаменту моніторингу законодавства НАЗК Ірини Мостової.

"Тієї самої, яка раніше в обхід засідання членів НАЗК, направляла до суду абсолютно безпідставні адмінпротоколи на Павелка (жоден з них судами так і не був прийнятий до уваги). На цей раз пані Мостова пише, що Андрій Васильович, нібито порушив антикорупційне законодавство, коли голосував за законопроекти, які необхідно було прийняти напередодні проведення в столиці фінального матчу Ліги Чемпіонів УЄФА в червні 2018 року", - пише Тимошенко.

За його словами, пані Мостова угледіла в діях президента УАФ так званий "конфлікт інтересів" (суперечність між особистими інтересами особи та її службовими повноваженнями яка викликає сумніви в об'єктивності дій такої особи).

"Тоді, Україна дійсно взяла на себе зобов'язання прийняти ряд законодавчих актів. Всі вони мали на меті забезпечити належне виконання нами, як приймаючою стороною, організаційних заходів (приїзд команд, делегацій УЄФА і т.д.). Якщо б ВРУ не прийняла ці акти, фінал в столиці України просто б не відбувся. І абсолютно логічно, що Павелко, як президент УАФ, голосував за прийняття зазначених законодавчих ініціатив Кабміну. ​​Більш того, він особисто виступав гарантом перед УЄФА виконання Україною досягнутих домовленостей", - пояснив юрист.

"Сьогодні ж, за дивним судженням Мостової, Павелко не повинен був підтримувати закони, які дозволили нам прийняти і провести на дуже високому рівні фінал ЛЧ УЄФА в Києві, який прикрасив історію столиці та істотно підвищив міжнародний авторитет нашої держави. Інакше - адмінпротокол", - помітив Тимошенко.

За словами юриста, крім як алогічною профанацією такі дії Мостової він особисто назвати не може.

"Зовні виглядає (за Конфуцієм) пошуком чорної кішки в темній кімнаті, особливо якщо кішки немає взагалі. З юридичної точки зору, в діях пані Мостової проглядаються зловживання своїм службовим становищем. І навіть не хочеться думати, що вона це робить на догоду невідомому замовникові" , - резюмував він.

Зараз ви читаєте новину «Юрист УАФ назвав протокол НАЗК Павелку профанацією боротьби з корупцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі