четвер, 18 січня 2018 08:12

Уперше високопосадовці побилися на публіці

Уперше високопосадовці побилися на публіці
Леонід Черновецький та Юрій Луценко поштовхалися в секретаріаті президента Віктора Ющенка. Фото: УНІАН

18 січня 2008 року у будинку секретаріату президента відбулася сутичка між тодішніми міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком і мером Києва Леонідом Черновецьким.

Того дня відбулося засідання Ради національної безпеки і оборони, присвячене земельним питанням. На ньому Черновецький заявив, що Луценко погрожував посадити його сина у в'язницю, якщо не отримає землю в столиці.

Коли президент Віктор Ющенко і глава секретаріату Віктор Балога залишили залу засідань, Луценко вдарив Черновецького.

"Я привів приклади земельного "бєспрєдєлу" і розкрадання тисяч гектарів землі в Києві, не називаючи прізвища мера... Після цього взяв слово Черновецький, який сказав дослівно: "Віктор Андрійович, Луценко вимагав у мене землю нібито для міліціонерів і якщо я не дам – обіцяв арештувати мого сина". Я був у шоці... Пройшло 20 хвилин, засідання РНБОУ завершилося. Президент подякував за плідну роботу і разом з керівниками відійшов. Я покликав Черновецького і сказав йому, що він брехун і просто падлюка, бо так нормальні люди не роблять... Після цього Черновецький, як він веде себе все життя, підступно вдарив ногою мене по коліну, яке болить з часів Майдану (Помаранчевого. - Gazeta.ua). У відповідь я дав ляпаса Черновецькому. Це бачили всі губернатори. Відкритою долонею я дав чоловічого ляпаса. Я не буду вибачатися – бо вважаю, що це абсолютно підлий вчинок: оббріхувати мене за те, що я не робив. Але підло при цьому ховатися за спину президента. І підло бити чоловіка по коліну під столом", - пояснив пізніше Луценко.

"На засіданні РНБОУ я сказав, що Луценко в присутності чотирьох чоловік вимагав у мене земельну ділянку вартістю кілька мільйонів доларів. І на мою відмову він погрожував посадити сина. Після засідання РНБОУ він вискочив із натовпу і вдарив мене двічі в місце, яким чоловіки зазвичай пишаються, і вдарив кулаком в обличчя. Його тут же відтіснили кілька глав адміністрацій", - розповів свою версію Черновецький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парасюк потрапив у новий скандал з побиттям

Зараз Юрій Луценко очолює Генеральну прокуратуру.

Леонід Черновецький обіймав посаду мера столиці до 2012 року. 12 вересня цього року Служба безпеки України оголосила Черновецького в розшук. Його підозрюють у незаконному будівництві вертолітного майданчика на Парковій дорозі. Генеральна прокуратура повідомила колишньому меру Києва про підозру у зловживанні службовим становищем.

Зараз ви читаєте новину «Уперше високопосадовці побилися на публіці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі