четвер, 18 червня 2020 14:21

Влада отримала червоний сигнал від Заходу

Влада отримала червоний сигнал від Заходу
Владі нагадали: з 2014 року Україна пройшла важкий, але необхідний шлях демократичних перетворень. Фото: Reuters

Посольства Сполучених Штатів Америки і Канади застерегли владу України від зведення політичних рахунків за допомогою судів та реваншу.

"В умовах демократії всі громадяни заслуговують на рівне та справедливе ставлення до себе відповідно до закону. Система правосуддя не повинна використовуватися для зведення політичних рахунків", - заявили у посольстві США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Аваков з Венедіктовою мріють про таку собі Росію. Зеленський вдає, що цього не знає" - Супрун

Водночас у посольстві Канади заявили:

"Із 2014 року Україна пройшла важкий, але необхідний шлях демократичних перетворень. Наполеглива вимога суспільства дотримання порядку і закону чітко була висловлена під час Революції гідності. Сьогодні ці принципи залишаються наріжними і українці очікують, що уряд їх дотримуватиметься.

Українці очікують на рівність усіх перед законом. Усі громадяни заслуговують на презумпцію невинуватості, чесний процес і судову систему, вільну від політичного втручання. Історія вчить, що поява втручання і реваншизм тільки породжують те ж саме".

Раніше адвокат п'ятого президента Петра Порошенка Ілля Новіков заявив, що його клієнта хочуть арештувати. Запобіжний захід розглядатиме скандальний суддя Печерського суду Сергій Вовк.

Зараз ви читаєте новину «Влада отримала червоний сигнал від Заходу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі