вівторок, 03 лютого 2009 14:16

Україна задоволена рішенням суду щодо Зміїного

Україна задоволена рішенням Міжнародного суду ООН у справі про делімітацію континентального шельфу та виключної економічної зони між Україною та Румунією в Чорному морі.

Про це заявив сьогодні журналістам у Гаазі заступник міністра закордонних справ України Олександр Купчишин.

"Дуже важливо, що в українсько-румунських стосунках знято останню проблемну ситуацію", - сказав він.

"Лінія є компромісною, а рішення суду є обов"язковим для обох сторін", - додав заступник міністра.

Купчишин також зазначив, що дуже важливим є рішення суду, відповідно до якого острів Зміїний було визнано островом з територіальним морем у 12 морських миль. Водночас, зазначив він, острів Зміїний не був визнаний релевантною обставиною для збільшення виключної економічної зони України.

Купчишин також додав, що зараз юристи проробляють рішення суду, а тому він не може надати інших деталей. Зокрема, щодо території із запасами нафти та газу на чорноморському шельфі, які відповідно до рішення суду відійшли Україні.

Нагадаємо, що сьогодні, 3 лютого, Міжнародний суд в Гаазі виніс рішення, в якому зауважив, що о. Зміїний не може вважатися частиною прибережної лінії України у визначенні серединної лінії при делімітації континентального шельфу та виключної економічної зони. Також суд вважає, що о.Зміїний не може вважатися частиною прибережної лінії України при визначенні серединної лінії при делімітації континентального шельфу та виключної економічної зони.

За матеріалами: УНІАН.
Зараз ви читаєте новину «Україна задоволена рішенням суду щодо Зміїного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі