неділя, 04 червня 2023 19:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна стане членом НАТО дуже швидко. Але після перемоги

Україна стане членом НАТО дуже швидко. Але після перемоги
Після перемоги процес приєднання України до НАТО буде дуже коротким, сказав заступник міністра оборони. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

Українська влада хоче почути про конкретні кроки, які повинні зробити НАТО і Україна для досягнення членства країни у Північноатлантичному альянсі у дуже короткий проміжок часу.

Про це сказав заступник міністра оборони Володимир Гаврилов в інтерв'ю виданню Politico.

"Ми хотіли б почути план або дорожню карту, або перелік дій, які повинні зробити обидві сторони – НАТО і Україна – для досягнення членства у дуже короткий період часу", – сказав Гаврилов.

"Україна повинна розуміти, що після її перемоги цей процес приєднання до блоку буде дуже, дуже коротким", – заявив заступник міністра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Законне місце України – в НАТО: заява Великої Британії

Україна вестиме переговори про "систему гарантій безпеки" з НАТО протягом перехідного періоду до членства, сказав Гаврилов.

На думку посадовця, такі гарантії мають включати зобов'язання країн Альянсу допомогти Україні виграти війну; підтримку української економіки; продовження санкцій та інших форм тиску на Російську Федерацію.

Саміт НАТО відбудеться 11-12 липня у столиці Литви Вільнюсі.

У квітні в Брюсселі відбулось перше засідання Комісії Україна-НАТО з 2017 року. На саміті Альянсу у Вільнюсі Україна очікує на формалізовані рішення, сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Україна стане членом НАТО. Зараз союзники зосереджують зусилля на тому, щоб Україна перемогла російського агресора, сказав генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг.

Зараз ви читаєте новину «Україна стане членом НАТО дуже швидко. Але після перемоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі