середа, 05 грудня 2012 16:46

Україна повинна приєднатися до деяких положень Митного союзу - Янукович

Україна повинна приєднатися до деяких положень Митного союзу - Янукович
Віктор Янукович: ми повинні рахуватися з правилами Митного союзу. Фото: obozrevatel.com

Україні необхідно приєднатися до деяких положень Митного союзу, інакше вона багато чого втратить в економічному плані, вважає президент України Віктор Янукович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В опозиції запевняють: владі не вдасться затягнути Україну у черговий СРСР

В інтерв'ю українським журналістам у середу в Ашхабаді він зазначив, що тему взаємодії України з МС він обговорив з російським колегою Володимиром Путіним в рамках саміту глав держав-членів СНД.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якби всі пам'ятали про Голодомор, то розмов про Митний союз не було б"

"Ми добре розуміємо, якщо ми не знайдемо інструменту співпраці з МС, ми можемо багато втратити, що сьогодні неприпустимо для економіки України. І ось про це йшлося, йшлося про те, що наші пропозиції, які ми обговорюємо вже кілька років поспіль, вони зводяться до того, що нам треба приєднуватися до деяких положень МС, до тих правил, які є в МС, і ми з ними повинні рахуватися", - заявив Янукович.

За словами українського президента, Росія була, є і залишається тією центральною країною, яка згуртовує навколо себе країни СНД.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В МЗС кажуть, що опозиція підіграє прихильникам вступу України в Митний союз

Янукович підкреслив, що це питання не політичне, а "питання виживання".

Зокрема, президент пояснив, що Росія має найбільшу кількість ресурсів порівняно з іншими країнами Співдружності.

"І про це ми говорили з Володимиром Володимировичем, яким чином нам вибудовувати відносини з МС", - підкреслив він.

Говорячи про те, що економічні інтереси України можуть постраждати, якщо вона не буде рахуватися з деякими положеннями МС, Янукович зазначив, що такий негатив буде взаємним, від відсутності України МС також постраждає.

"Товарообіг України з МС перевищує $ 60 млрд, і замислитися над цим, і знайти рішення - ми зобов'язані. Це наш обов'язок", - сказав глава держави.

 

Зараз ви читаєте новину «Україна повинна приєднатися до деяких положень Митного союзу - Янукович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

389

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі